onsdag 19 januari 2011

Datorer och handenheter

Utbudet av olikatyper av datorer är enormt. Även läsplattor finns det numera ganska gott om. De flesta av dem som testades på mässan verkar fortfarande ha en del barnsjukdommar.

ERGO hade i år en del intressanta lösningar. En av dem var en blandning av läsplatta och bärbar dator. Kanske ska man kalla detta för en pekdator? Man kan koppla bort tangentbordet från skärmen (datorn) och då blir det mer av en läsplatta. Tangentbordet används förutom att skriva på också som ett lock (skydd för skärmen) när den inte användes. Skärmen och tangentbordet kommunicerar trådlöst. Efter en lite närmare undersökningar så finns den visst ännu inte på marknaden, men lösningen tyckte jag var intressant. Vi får se om vi ser mer av detta framöver.

För några år sedan fanns en nyhet på marknaden i form av en mycket tålig Tablet PC. På den engelska marknaden heter den FizzBook. Tyvärr så fanns den inte med svenskt tangentbord, men från och med i sommras så finns den under namnet ClassMate även i Sverige. Läs här om den från förra årets mässa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar